Coaching Hilversum

Wil jij je interne coach ontmoeten?

on feb 25, 2020

Coaching en advies voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

De antwoorden op belangrijke vragen die betrekking hebben op jezelf of in relatie tot je werk, zoeken we vaak bij de ander. Het advies of de mening van een collega, baas, adviseur, coach, vriend of vriendin we erg belangrijk. We gaan zoeken op internet en in boeken. Vervolgens analyseren we de informatie en nemen we een besluit- of niet.

En vaak blijft er een twijfel over of het nou wel echt de juiste beslissing is (geweest). Er ontstaat vaak – opnieuw – aarzeling en onzekerheid. Een nieuwe vraag over je loopbaan, carrière of anderszins  is geboren. Deze leggen we weer voor aan de ander, een andere collega, coach, vriend of vriendin. Nieuwe boeken, andere websites. Kiezen.. en dan toch weer die – zo niet grotere – onrust, onzekerheid en twijfel. Een nieuwe behoefte of coachdoel is wederom gecreëerd.

Herken je dat, dat je alle antwoorden op belangrijke vragen vaak buiten jezelf zoekt? Dat je ieders mening vraagt over die keuze die je moet maken of die stap die je wilt zetten? Dat je altijd twijfelt over wat het beste voor jezelf is en denkt dat een ander dat beter voor je weet dan jijzelf? En dat je daarna alleen nog maar meer gaat twijfelen?

Ontdekking

Eigenlijk is er nog maar één vraag die écht relevant is, namelijk: hoe ontdek ik mijn eigen interne coach? Deze coach is degene die jou het beste antwoord kan geven op jouw vragen. Maar hij is zó dichtbij, dat je hem meestal over het hoofd ziet. En dat is ontzettend jammer. Want als je deze interne coach – ofwel je intuïtieve stem – eenmaal hebt ontmoet, of beter gezegd, hebt ontdekt, dan is er geen weg meer terug. Dan weet je dat er niemand is die jou beter kan begeleiden dan deze coach.

Waarom is jouw interne coach de beste coach voor jou?

Jouw interne coach is de beste coach, omdat hij niet bestaat als vaste vorm, maar slechts door onderlinge overeenstemming van jouw gedachten, emoties en ervaringen. Hij heeft geen concurrentie, want hij wedijvert niet. Hij maakt zich niet met luide stem bekend, maar werkt vanuit het vrije domein, van het zijn. Hij doet geen pogingen anderen te beleren, hij probeert alleen maar te zijn en door zijn zijn te geven.

Jouw interne coach heeft geen geheim, geen mysterie, behalve een grote kennis van jou. Het is belangrijk dat je de stem van je coach kunt horen én dat je ernaar wilt luisteren.

De afgelopen jaren zie ik steeds meer mensen die zijn gaan vertrouwen op hun interne coach, ernaar handelen en – met succes! – daadwerkelijk ontwikkelstappen maken.

Jouw interne coach ontmoeten?

Stap-Verder helpt je graag om de ontmoeting met je interne coach te realiseren. Het lijkt tegenstrijdig: een ‘externe’ coach in de arm nemen om de interne te ontmoeten. De ervaring leert nou eenmaal dat iemand je even de weg moet wijzen en kan begeleiden hierin. En als je jouw interne coach eenmaal hebt ontmoet, en meerdere keren met hem in aanraking bent gekomen, neem je hem mee onder je arm. Voor altijd, met succes!

 

Stap-Verder, coaching Hilversum, biedt de volgende vormen van coaching en begeleiding aan:

  • Non-duaal coaching
  • Professional coaching
  • Loopbaancoaching / loopbaanbegeleiding
  • Personal coaching
  • Executive coaching