Coaching Hilversum

Less is More.. “minder dualisme, meer vrijheid”

on mrt 18, 2017

Stap-Verder Coaching en Begeleiding Hilversum. Non-dualiteit Less is More

Less is More..  Deze uitdrukking kwam in 1885 al voor in een gedicht van de Engelse dichter en toneelschrijver Robert Browning (1812-1889). Tegenwoordig wordt deze frase veelvuldig gebruikt.

Less is more is ook in de coaching en begeleiding van Stap-Verder een belangrijk uitgangspunt. Vanuit het idee dat ‘minder dualiteit meer eenheid en vrijheid betekent’, ben je in staat je eigen situatie in je (werk- en leef)omgeving helder voor ogen te krijgen.

Wij zoeken zo vaak vervulling in ons werk, in wetenschap, kunst, religie, in onze relatie tot andere mensen en onze omgeving. We tasten de horizon af naar een doel waar we ons met hart en ziel aan kunnen wijden. Soms vinden we die vervulling ook, maar altijd slechts ten dele. Want steeds weer worden we teruggeworpen op onszelf; voelen we ons als individu geplaatst staan tegenover de grote en complexe buitenwereld. Toch zijn we verbonden met deze wereld, want alles wat is, moet een kern hebben en alles is in die kern met elkaar verbonden. Wanneer we dan tot het besef komen dat de onrust die we ervaren niet van buitenaf te vervullen is, komt er innerlijk ruimte om onszelf de vraag te stellen: Wat bezielt ons? Waardoor laten wij ons bezielen? Dan wordt deze vraag de motor tot een onderzoek naar wat voor ons echt, concreet en waar is; naar hoe we daarmee ook daadwerkelijk een stap verder kunnen komen. In die bezieling ligt potentieel een groots perspectief besloten.

Mijn bezieling is om anderen te helpen dit te onderzoeken en meer vrijheid te gaan ervaren. Wat mij hierbij geïnspireerd heeft, is de uitspraak van Albert Einstein: Alles wat werkelijk groots en inspirerend is, is gecreëerd door een individu dat kon werken in vrijheid. 

 

Stap-Verder, coaching Hilversum, biedt de volgende vormen van coaching en begeleiding aan:

  • Non-duaal coaching
  • Professional coaching
  • Loopbaancoaching / loopbaanbegeleiding
  • Personal coaching
  • Executive coaching